torsdag 10 december 2015

fransk ljuvlighet till kola (fransk chokladtoffee)

        

Tycker du knäck är för sött? Och att mörk choklad är en resa till himmelriket? Välkommen, du har just klickat in till självaste pärleporten. Stig på...

 

Här, i himmelens farstu blandas lika mycket socker, grädde som honung. Men dubbelt så mycket choklad tillsätts. Det är nu änglakören börjar sjunga. 


Saliga blandning! Jag kan inte sluta smaka bara en till...


Om du bara ska baka EN sak denna heliga tid. Baka Fransk chokladtoffee. Saliga helighet. Pärleporten har öppnats.

1 dl vispgrädde
1 dl flytande honung
1 dl strösocker
200 gram mörk choklad (oemotståndligt god sådan)

Blanda grädde, honung och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills smeten klarar kulprovet. När den gör det, bryt i chokladen och häll i en form. (ca 15x17cm, kanske har du en gammal matlåda till övers?) Klä formen i bakplåtspapper. Skär i önskade himmelska bitar när saligheten stelnat. 

Amen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar